Nieuws
14.10.2023

KAMPIOEN ! Vandaag race op het circuit van Pottendijk. Prima uitslagen, hoewel de tweede race helaas met de rode vlag werd geeindigd. In die race had ik als enige regenbanden gekozen, wat een hele goede keuze bleek toen het tijdens de race ging regenen, alleen werd de race voortijdig beeindigd met de rode vlag. Door alle consternatie had ik eerst niet eens door dat ik kampioen was geworden in B ! Maar nu dus, na in 2021 al kampioen te zijn geweest in de opstapklasse, nu dus kampioen bij de pitbikes B !


07.10.2023

Vandaag reden we in Staphorst, op het stratencircuit "de Tippe". In de eerste training was ik te fanatiek, daar ga je soms niet harder door. Vanaf de twee training, toen ik wat "rustiger" reed, gingen m'n rondetijden gelijk omlaag. Vandaag weer een PR gehaald en twee keer 5e geworden.


16.09.2023

Deze keer een verrassing tijdens de races, mijn vader reed voor het eerst sinds drie jaar ook mee, in de opstapklasse. De organisatie had apart het dagschema een beetje omgeturnd, omdat we met dezelfde motor reden. Er zat nu steeds een klassen tussen. Ook deze keer werd ik twee keer 5e.


15.07.2023

Op mijn favoriete baan Assen wist ik vandaag twee keer P5 te halen. Ook mijn PR hier weer scherper gesteld, dus weer progressie !


01-02.07.2023

Op zaterdag 1 juli wist ik me bij de eerste 15 te trainen van de A klasse ! In beide races wist ik als 14e te finishen. Op zondag 2 juli lukte het net niet om te kwaliferen bij de A's, maar kwam in de B klasse als 2e op het podium !


10.06.2023

Vandaag races in Vledderveen, de eerste keer op het setje slick dat ik van Alex Brillen heb gekregen! Ik heb gelijk een nieuw PR behaald op dit circuit ! In race 1 werd ik 6e, in de race 2 5e.


06.05.2023

Vandaag de eerste races van het seizoen en gelijk met een beker naar huis gegaan! De hele dag ging vanaf het begin goed en flink progressie gemaakt. Ik kon meteen m'n nieuwe LS2 Thunder helm gebruiken, deze is van carbon en superlicht wat erg fijn is! Het was prima weer en in race 1 werd ik 6e. Daarna betrok het en kwam er een enorme plensbui, daarom moest er snel gewisseld worden naar regenbanden voor race 2. Deze regenrace ging erg goed, al snel zat ik op een derde plaats en klom op naar de tweede plaats. Ik liep nog flink in op de koploper, maar wilde ook niet teveel risico lopen dus liet in de laatste ronden het tempo een klein beetje zakken: beter finishen dan in de grindbak ! In het dagklassement werd ik zodoende derde en kon met een beker huiswaarts.


08.10.2022

Vandaag waren alweer de laatste races van het seizoen op circuit Pottendijk. Wat een geweldig circuit! Ik heb erg genoten! Het jaar is alweer voorbij, ik heb een hoop geleerd door het hoge nivo wat ondertussen bereikt is in de pitbike racerij. Volgend jaar gaan we verder de puntjes op de i zetten, het doel is dan om door te dringen in de top tien. Tot volgend jaar !


30.07.2022

Vandaag prachtige races gehad in Lelystad. Vandaag heb ik weer ONK punten behaald !


23.07.2022

Prachtige races gehad in Assen. En hoe kan het ook anders: weer m'n pr verbetert !


12.06.2022

Weer een super race weekend gehad, georganiseerd door The Race Factory. Op zaterdag heb ik 2 ONK races gereden en op zondag nog een ONK race en daarna nog een endurance race van 2 uur, waarbij ik een team vormde met Bouke Norg & Levi de Koning. Het was een super gezellig en sportief weekend, en ik heb ook nog mijn PR verbeterd !


10.05.2022

Op de valreep voor de races in Assen heb ik de nieuwe stickerset voor de pitbike binnengekregen ! Alle logo's van m'n sponsors staan nu op diverse plaatsen op de motor. Ik heb het er meteen opgeplakt, ik ben er helemaal klaar voor !


21.05.2022

Een prachtige racedag, deze keer waren we weer in Staphorst, circuit de Tippe. Ik kon meerijden met de A groep en dat ging per sessie steeds beter. In race 1 werd ik 14e, in race 2 werd ik 12e. En daarmee heb ik m'n eerste ONK punten behaald ! De volgende racedagen zijn 11 en 12 juni, in Vledderveen.


07.05.2022
Een mooie racedag gehad op het prachtige circuit van Assen. (gelukkig bleef het droog) Over 2 week gaan we weer naar Staphorst, heb er nu al zin in.

05.05.2022
Vandaag op Lelystad een super moto cursus gehad. Man wat was dit vet! Op een 450cc is wel even wat anders dan een pitbike. Zeker voor herhaling vatbaar.

16.04.2022
Vandaag de seizoens opener op het circuit De Tippe in Staphorst. Gemixte gevoelens over vandaag. De eerste sessies voor de race gingen erg goed, een lekker tempo. Alleen kon ik dit helaas in de race niet hellemaal doorzetten. Over 3 week is Assen en daar gaan we knallen.

20.11.2021
Kampioen ! Vandaag was de uitreiking van de kampioensbekers van de pitbikes. In de pitbike-B klasse ben ik Nederlands Kampioen geworden ! Het was voor mij een prachtig eerste seizoen bij de Pitbikes, ik heb enorm veel geleerd en lol gehad, om dan gelijk kampioen te worden is helemaal fantastisch. Volgend jaar ga ik het proberen op het hoogste niveau van de Pitbikes ! Mijn dank gaat uit naar iedereen die me dit jaar heeft geholpen, met name:
  • de2broers.nl
  • LS2 Helmen Frank Raayman
  • Bergsma Motoren
  • Joop van Schie
  • Rob Niewold
  • Bertus Folkertsma
  • Bouke Norg
  • YCF Nederland
  • En natuurlijk alle andere rijders voor de gezelligheid !


16.10.2021
Francorchamps vervalt: KAMPIOEN !

Door organisatorische problemen zijn de races in Belgie vervallen, dat betekent dat ik kampioen ben ! Ik ben echt superblij met deze titel in de Pitbike-B categorie. Geweldig om in m'n eerste seizoen kampioen te zijn.

26.09.2021
Vandaag had ik races op het circuit van Vledderveen

Race1: M'n start was niet super, maar na een verbetering van m'n PR werd ik uiteindelijk 9e.

Race2: In de tweede race werd ik tiende.

Een beetje dubbel gevoel, de klasseringen waren vandaag niet redelijk. Maar: ik heb wel weer een PR gereden en bovendien sta ik op kop in het kampioenschap ! Op naar de volgende race, die is in Belgie, Francorchamps.

28.08.2021
Weer een super dag gehad.

Race1: Bij deze race had ik een goede start en ging ik als eerste de bocht in en heb ik 5 ronden op kop gereden. Toen werd ik ingehaald en ben ik uiteindelijk gefinished op de tweede positie.

Race2: Ook bij deze race had ik een goede start en heb ik 6 ronden lang op kop gereden. Hierna maakte ik een klein foutje waardoor ik op de derde positie terecht kwam, tot het einde zat ik erg dicht bij de nummer 2.

Uiteindelijk toch erg blij met het resultaat vandaag, ik ben als derde geeindigd in het dagklassement.

21.08.2021
Vandaag was er een mogelijkheid om met de Sunday Flattracker te rijden op de baan van Speed Centre Roden, dus bijna in onze achtertuin. Het was erg leuk om weer wat rondjes te rijden met deze mooie motor. En nu weer op naar de volgende pitbike race, 28 augustus in Lelystad.

14.08.2021
Vandaag gereden op Assen. Was weer een super dag, heel veel geleerd. In het begin van de dag was het even wennen omdat ik hier nog nooit gereden had. Maar later op de dag ging het stukken beter. Op naar de volgende keer.

17.07.2021
Vandaag een dag flattrack, weer veel geleerd en veel plezier gehad echt een hele gave ervaring! Hoop dat er snel weer zo'n dag komt.

05.07.2021
Een fantastisch race weekend gehad! Dit weekend mijn persoonlijk record op Vledderveen met 6 seconden verbeterd.
Zaterdag: Race1 P6 Race2 P5
Zondag: Race1 P2 Race2 P2
De dag afgesloten met een endurance race van 2uur lang waarbij er teams werden gemaakt van 1 ohvale rijder en 1 ycf rijder. Dit was weer een super gezellig en leerzaam weekend, op naar de volgende.

YCF ONK pitbike 2023
6 meiAssen
10 juniVledderveen
1 juliVledderveen
2 juliVledderveen
15 juliAssen
16 septemberAssen
7 oktoberStaphorst
14 oktoberEmmen